A zárrendszerek elkészítésének egyik alapfeltétele, hogy pontos adatokkal rendelkezzünk arról, mit is kell a főkulcsos rendszernek zárni és nyitni. A Kulcskirály zárszaküzlet nagyobb zárrendszerek készítése esetén a tervezésben, illetve a pontos felmérésben is segít.

Vannak olyan nagyobb beruházások, ahol a készülő irodaházról kapunk rajzokat, illetve konszignációs listát, amiből lehetne zárbetét méretet számolni, de igazából nem lehet. Nagyságrendileg meg tudjuk saccolni, mekkora összeg lehet egy ilyen rendszer, de a pontos árajánlatot csak akkor lehet megadni, ha minden ajtó a helyén van és minden ajtó mérhető. Még ilyenkor, egy nagyobb beruházás esetén is a felmérés és a telepítés közötti időszak alatt van, hogy változik az ajtók típusa. Volt már rá példa nem is egyszer.

A felmérés áll az ajtók megjelölésében, ehhez szükségünk van egy olyan alaprajzra, amin jelölve vannak mind a homlokzati nyílászárók, mind a beltéri ajtók. Az összes ajtót sorszámmal látjuk el, a megnevezést a kulcsoknak adjuk. Háromféle kulcstípust különböztetünk meg, van a főkulcs, a csoportkulcs és vannak a saját kulcsok. Egy zárrendszer lényege, hogy a lehető legkevesebb kulcsot kelljen használni, de azokat hatékonyan és minimális kulcselvesztés mellett.

A felmérést akkor lehet elkezdeni, ha minden ajtó a helyére került. Ilyenkor az ajtólapokat megmérjük és a zárbetétek méreteit feljegyezzük. A nyitási terv elkészülte után a pontos méreteket feljegyezzük, ha a kulcsok száma is végleges, akkor tudunk pontos ajánlatot adni. Nagyobb főkulcsos zárrendszert is (200 db felett) három hét alatt el tudunk készíteni. Minimális idő telik el a pontos felmérés és a gyártás között.

Fontos, hogy a felmérés során is biztosítani kell minden ajtó átjárhatóságát. Ritka eset, mikor két egyforma ajtó van, inkább mérünk mindent, mint hogy egy nagy hibát elkövessünk.

A Kulcskirály nagy rutinnal és tapasztalattal rendelkezik a főkulcsos zárrendszerek felmérésében, így bizalommal fordulhatnak hozzánk! Egy magas színvonalú, mindenre kiterjedő felmérés sokat segít és nagyban meggyorsítja a zárrendszer telepítését is.

A főkulcsos rendszerek felmérését külön díjazás fejében végezzük el, melyet a megrendelt zárrendszer árából levonunk. Mennyiség, helyiség és méret függvénye, mennyi időt vesz igénybe, de 200-300 db ajtó felmérését egy nap alatt el lehet végezni. Az ajtók felméréséhez szükséges a megrendelő részéről az átjárhatóság biztosítása, illetve, hogy minden ajtó fogadni tudja az euro-profilos hengerzárbetétet.

Nem csak zárbetétből tudunk zárrendszert készíteni, kiegészíthetők lakatokkal vagy akár csak lakatból is állhat a rendszer.

Ajánlat kérését, megkeresését ezen az e-mail címen várjuk: zarplaza@zarplaza.hu