2018 év végén a Kulcskirály több irodaházba és állami intézménybe kapott megbízást főkulcsos zárrendszerek tervezésére és kivitelezésére. Élve a lehetőséggel, a legjobb ár-érték arányba beszerezhető zárrendszerrel kezdtünk el foglalkozni.

Az Abusra esett a választásunk, mivel az Abus évek óta a Pfaffenheim régi gyárában készíti az új zárbetéteket. Nagy mennyiségben, akár több száz darab zárbetétet is képesek két héten belül elkészíteni, így a telepítést is nagyon gyorsan el tudjuk végezni. A kisebb zárrendszereket a Kulcskirály főkulcsos részlege maga készíti, 100 db alatti zárat vagy lakatot pár nap alatt el tudunk készíteni.

Sok közintézménynél egy zárrendszer még mindig abból áll, hogy van egy főkulcs, ami mindent nyit és vannak a saját kulcsok, amik csak az adott zárbetétet működtetik. Ezt bizonyos zárbetéteknél nem lehet megoldani, csak maximum 60-80 db-ig. Az Abus Pfaffenheim Zolit zárrendszerre van optimalizálva. Ez azt jelenti, hogy akár több ezer zárbetétet vagy lakatot is el tudunk készíteni különösebb gond nélkül. Minden esetben garantáljuk, hogy nincsen keresztbe nyitás, nem fordulhat elő, hogy valamelyik kulcs véletlenül visszanyit egy másik zárba.

A nagyobb mesterkulcsos rendszereket a gyárból rendeljük, ahol több száz zárbetét van, vagy ezer darab feletti a kulcs mennyiség. A főkulcsos rendszerekben segítünk a felmérésnél vagy a tervezésnél egyaránt. Annyit azonban minden esetben tudnunk kell, körülbelül mekkora rendszerről van szó, és mennyire sürgős.

Az Abus Zolit mesterkulcsos rendszereit már folyamatosan értékesítjük, ezekhez a Kulcskirály saját kulcsprofilt használ. Minden Abus zárrendszerhez tartozik egy biztonsági kártya, amin minden információ megtalálható, amiből a rendszer azonosítható. A kártya alapján van lehetőség kulcsot és zárbetétet is utólag rendelni.

Ami a megrendelő feladata egy főkulcsos rendszer megrendelésekor, az, hogy egy nyitási tervet készít.

Ebben a tervben tudjuk meghatározni az ajtókat és a kulcsokat. Ez a táblázat tartalmazza a kulcsok darabszámát, a zárbetétek méretét és darabszámát.

A megrendelő feladata, hogy kijelöli, melyik kulcs, melyik helységhez tartozó zárbetétet működtesse. A főkulcs, vagy mesterkulcs minden zárat nyitni tud. Utána jönnek a csoport kulcsok, itt különböző csoportokat lehetséges kijelölni. A végén lehet meghatározni egyedi kulcsokat, ahol egy-egy személy csak az adott helységet tudja nyitni, zárni.

Sok esetben rendelnek olyan helyre is zárrendszert, ahol működik már elektronikus beléptető rendszer. Az elektronikus beléptetés nem helyettesíti a mechanikus biztonságot és védelmet. Egy ajtót csak kulccsal lehetséges biztonságosan bezárni.

06-1-312-2064