Egy jól megtervezett nyitási tervből, amiről előzőleg már beszéltünk, a matrix táblázat alapján kell a kulcsokat és a zárbetéteket elkészíteni.

Minden zárbetéthez lehet saját kulcs, ami csak az adott zárbetétet nyitja.

Ha meg vannak határozva a csoportok és a személyek, hogy ki és hová jogosult bejutni, akkor lehet a számolásokat elkezdeni.

fokulcsrendszer-tervezes-keszites-kivitelezesA mai technológiának köszönhetően, lehetőségünk van számítógép segítségét kérni, és program által kiszámolni a főkulcsos-zárrendszer csapméreteit, és a kulcsok vágási kódjait.

Ez azonban egyszerűen, logikai alapon, papíron is kiszámolható.

A főkulcsot és a csoportkulcsok méreteit is meghatározva lehet elkezdeni azoknak a gyártását.

Régebben még minta kulcs alapján, különböző fog- és furat mélységek szerint készültek el a kulcsok, ami nagyon sok időt és energiát igényelt. Voltak továbbá pontatlanságok is, ezeket mindig utólag kellett és lehetett korrigálni, ami nagyon fárasztó volt.

Jelenleg a Kulcskirály szaküzlet egy Silca Futura gépet használ, amivel mind a kétféle kulcstípus könnyen elkészíthető. A gép kiváló minőségben készíti el a kulcsokat, azokról tökéletes másolatok készíthetőek. Semmi mást nem kell csinálni, mint a nyerskulcsot behelyezni a megfelelő satuba, és a helyes kulcsprofil kiválasztása után megadni a gépnek a vágási kódokat. A gép ez alapján, automatikusan legyártja a kulcsot.

Minden elkészített főkulcs- vagy mesterkulcs rendelkezik a zárrendszer azonosításához szükséges kóddal. Így könnyedén azonosítani lehet, melyik kulcs, melyik zárbetétet nyitja.

A Kulcskirály több évtized alatt, több ezer főkulcsot és zárrendszert készített el, mind magánszemélyek, mind közületek részére.

Minden esetben a vezérkulcsos rendszert másolásvédett zárbetétből ajánlja elkészíteni zárszaküzletünk, ezzel is növelve a biztonságot.

Nyugat-Európában már nagyon régóta használják, és könnyítik meg ezáltal a minden napjaikat.