Kulcsmásoló géppark a Kulcskirályban

Silca Bravo Professional kulcsmásoló gép

Silca-Bravo-ProfessionalA Silcanak a Bravo Professional elnevezésű kulcsmásoló gépe lassan 4 éve áll a Kulcskirály szolgálatában, amelyet újonnan vásároltunk. Az e típus melletti döntést a

Silca gépek pontossága és nagy teherbírása határozta meg. A gép kiválóan alkalmas a fogazott kulcsok másolására, bútor-kulcsok másolására, illetve speciális tűkulcs készítésére.

A Bravo Professional géppel képesek vagyunk pici, nehezen beilleszthető kulcsok másolására, hiszen a négyállású satuja erre alkalmas. A marótárcsa sebessége, és vágási éle minimális erőkifejtést igényel. Ennél a gépnél a sorja elvezetését sokkal praktikusabban oldották meg, mint a többi kulcsmásoló gép esetében.

Nagyon jó a világítása, mert egy új lámpatechnológiának köszönhetően, mind a minta-kulcs, mind a nyerskulcs tökéletes fényben van. Ezáltal bármilyen körülmények között, kulcsmásoló kollégáink pontosan látják, amit csinálnak. Ezt az újítást más kulcsmásoló gép gyártó még nem tudta produkálni.

A kulcsszorító satu kényelmesen, egyetlen mozdulattal állítható, rugósan illeszkedik a helyére. A kulcs pontossága sokszor azon múlik, hogy a szakember eldönti, melyik kulcsot, melyik állásban kell másolni. Ha a gép rosszul van beállítva, pontos kulcsmásolás nem vihető véghez.

A gép tapogatója edzett acélból készült, amelyet csak ritkán kell állítani, kb. 1-2 századot, minden 3. vagy 4. évben

Évente több tízezer kulcsot lemásolunk, amire mindig nagyon gondosan odafigyelünk.

A hibás kulcsokat többnyire a silány minőségben másolt kulcsok eredményezik. Amikor egy, már nem tökéletes állapotban lévő kulcsról készítünk másolatot, az további hibás működéshez fog vezetni.

Autó- és motor kulcsokat, illetve tanksapka kulcsokat is ezen a gépen másolunk.

Silca Matrix pontfuratos kulcsmásoló gép

A hengerzárbetét (cilinder) kulcsainak típusai két nagy csoportra oszthatók.

Az egyik leggyakoribb típus a fogazott kulcs. A fogazott kulcsokat a Silca Bravo Professional kulcsmásoló gépen másoljuk. Ezek a kulcsok arról ismerhetők fel, hogy függőlegesen kell őket a zárbetétbe behelyezni, és egy teljes fordulat után/vagy két félfordulat után, szintén függőleges helyzetben húzzuk ki a zárbetétből.

A másik nagy csoport a pontfuratos kulcsok kategóriája. Erről részletesebben írunk az alábbiakban.

A pontfuratos kulcsok másolása a Silca Matrix gépen

Silca-MatrixA pontfuratos kulcsok másolását nem a fűrésztárcsás gépen végezzük, hanem egy felső maróhoz hasonló, pantograph másoló masinán. Ezen a gépen szintén két, egymás mellett elhelyezkedő satu található.

Az egyikbe kell a mintakulcsot betenni, a másikba pedig a nyerskulcsot. Az egyik alapvető dolog a kulcsmásolásnál, a gép pontos beállítása. Ezek a profi gépek már századmilliméter pontossággal dolgoznak. Függőleges állásban a tapogató letapogatja a minta-kulcs furatait, a mellette lévő, magas fordulaton forgó maróhegy, pedig egy ugyanolyan mélységű és szélességű krátert készít a nyerskulcsba, mint amilyennel az eredeti kulcs rendelkezik.

Ezt a folyamatot kétszer kell elvégezni, mert az ilyen típusú kulcsokon, mindkét oldalon vannak furatok. Ezt a kulcsot bármelyik oldalával is helyezik be a zárba, mindenképpen működni fog. Miután a géppel elkészítettük a kulcsot, a satuból kivéve, egy vékony, tűreszelővel a nagy sorjákat eltávolítjuk, majd egy drótkorongal megcsiszoljuk a kulcsot. Ezáltal minden sorja eltűnik a kulcsról. A kulcs másolása a saját garanciajelünk beütésével fejeződik be.

A Kulcskirályban minden lemásolt kulcsba saját garancia jelet ütünk, ezzel is szeretnénk bizalmat kelteni az ügyfeleinkben, egyrészről, hogy mi nem fogjuk letagadni a munkánkat, másrészről, hogy be tudjuk azonosítani, hogy biztosan nálunk készült a kulcs másolat.

A Silca Mátrix pontfuratos kulcsmásoló gép vásárlásánál is, a célunk az volt, hogy nagy mennyiségű, pontos kulcsmásolatokat tudjunk vele készíteni.

A Silca Matrix gépből jelenleg két gép dolgozik párhuzamosan a Kulcskirályban, a megnövekedett igények gyors és pontos kiszolgálása végett.

Autókulcs másolás, pontfuratos Silca Matrix kulcsmásoló gépen

A mai autók többsége bicskakulccsal rendelkezik, aminek a szárát, vagy tollát ugyanúgy le kell másolni. Ezek a szárak nem furatokkal vannak ellátva, mint a lakás kulcsok, hanem egy folytonos, ún. kígyó-marás található bennük. Ezt a járatot szintén ezzel a Silca Matrix géppel hozzuk létre.

Lehetőség van a Kulcskirályban arra is, hogy ha az ügyfél már megvette a saját új bicskakulcs házát, amiben a penge még gyári, hogy azt, mi kedvező áron lemásoljuk. El szoktuk azonban mondani, hogy ezeknek az utángyártott, kínai kulcsházaknak a pengéi gyakran pontatlanok, hibásak. Így a nyersanyagra nem áll módunkban garanciát biztosítani. Ellenben a munkánkra, mindig vállaljuk a garanciát.

Ezen gépen gyakorlatilag az összes ismert autókulcs márkának a pengéit lehet másolni.

Kis számban ugyan, de előfordulnak bizonyos cső-kulcsok, amelyeknek a formája egy csipkézett szélű. teljesen kör alakú kulcs. Ezek a kulcsok gyakran lakatokat vagy postaláda zárakat nyitnak. Ezekhez a kulcsokhoz is külön adapter tartozik, mind a minta-kucshoz, mind pedig a nyerskulcs megmunkálásához.

Lakásunk, otthonunk kulcsai pedig a következők lehetnek, a teljesség igénye nélkül: Mul-T-Lock, 7×7, Interacitve, Classic, Abus , D6, D10, D15, Tesa, T60, Mega 6+, TX80, Viro, Corbin, Elzett, X-11, Mauer, C07, C41, C12, C24, Securemme, Cisa, Yardeni, Gera, Dom, Keso, 4000S, 10RS, Anbo, SIB, GMB, Kale, BASI, BKS, Yale, Iseo, R6, R11, MCM, ZONE, TITAN, Silca, JMA, Errebi, Orion, stb.

Kódkártyás kulcsok másolása – Mul-T-Lock Compact II

Mul-T-Lock-Compact-kulcsvago-gepA Kulcskirály zárszaküzlet nagyon szigorúan veszi a védőkártyával ellátott kulcsok másolását. Ezzel is védjük a vevő biztonságát és az üzleti érdekünket, valamint a szabályokat.

A védett profilú kulcsok másolásakor, mind a kártyát, mind a kulcsot elkérjük az ügyféltől. A kártyán feltüntetett kódszám alapján, a Mul-T-Lock Compact II kulcsvágó gépen készítjük el a kódkártyával ellátott kulcsok másolatát.

Tulajdonképpen ez nem is másolat, hanem igazi, eredeti kulcs. Ennél a gépnél nincsenek másolásból adódó pontatlanságok, mert a gép, a kártyán lévő kód alapján, a nyerskulcsra rávágja a furatokat, fogazatokat századmilliméternyi pontossággal éppúgy, ahogy azt, pl. a Mul-T-Lock Interactiv kulcsok esetén, az izraeli gyárban elkészítették.

Mindenkinek azt szoktuk javasolni, hogy a kódkártyás zárbetétek esetén, csak a szerződő partnernél készítessen kulcsmásolatot, akik gyári nyerskulcs felhasználásával készítik azt el.

Az igazi kulcsmásoló cégek ezeket a szabályozásokat komolyan veszik és betartják, semmiféle korrupció nem léphet fel. A kisebb helyeken meg nem is érdemes próbálkozni, mert sem megfelelő géppark, sem pedig nyerskulcs nem áll rendelkezésükre ezeknek a kulcsoknak a másolásához.

Silca Omnia Max – egy- és kéttollas kulcsmásoló gép

Silca-Omnia-MaxA Silca, a svájci Kaba csoport tagja, a kulcsmásolásban meghatározó szerepet tölt be, mind a nyerskulcs-gyártás, mind a kulcsmásoló gép gyártás és forgalmazás területén. A Silca cég évről-évre fejleszti a gépeit, amelyek nemcsak a tartósságukban, hanem a megjelenésük szempontjából is a legjobbak közé tartoznak.

A Kulcskirály már több mint 20 éve, kizárólag Silca kulcsmásoló gépekkel dolgozik, ezzel is biztosítva a kiváló minőségű kulcsokat, amelyek tőlünk kerülnek ki a forgalomba.

A tollas kulcsok – amelyek csoportjába beletartoznak a biztonsági ajtók kulcsai, a páncélszekrény kulcsok, az egyszerű szobaajtó kulcsok -, másolása Silca Tech 3 típusú géppel készülnek, már több mint 15 éve. Ez a gép számos előnnyel rendelkezik, pl. pontos és elnyűhetetlen. 2015 januárjában a Kulcskirály mégis úgy döntött, hogy ezt a remek gépet nyugdíjazza, és beszerez egy Silca Omnia Max típusú professzionális, mechanikus kulcsmásoló gépet.

Ezzel a kulcsmásoló géppel csak a Kulcskirály rendelkezik Magyarországon.

A Silca Omnia Max gép még egy újdonsága, hogy képes függőleges nútot vágni a kulcsokba. Ezt egyszerűen úgy érték el, hogy egy szánra négy satut helyeztek fel, melyek össze vannak kötve. Két satu a normál kulcsvágást végzi, míg egy mozdulattal áthelyezve, a másik két satuban meg lehet csinálni a különböző profilokat a kulcsba, szintén a minta kulcs alapján. Ezáltal a másolt kulcs teljesen megegyezik a minta kulccsal. Számtalan kulcsot másolunk így, többek között a Garay kulcsokat is.

Végezetül, de nem utolsósorban említenénk meg, hogy ez a gép is tökéletes pontossággal dolgozik, amiről a Silca cég természetesen évtizedek óta maximálisan gondoskodik.