Ahol a főkulcs rendszer jó megoldás lehet

A főkulcsos rendszerek elsőre feleslegesnek tűnhetnek, hiszen minek nekünk ilyen a lakásunkba? Nos, leginkább nem is lakáson belül kerülnek ezek a típusok felszerelésre, hanem oda, ahol szükséges, hogy legyen külön kulcs minden ajtóhoz, de jó, ha van egy közös kulcs is, ami minden ajtót nyit.

Milyen zárat válasszunk, ha panziónk van?

Amikor valaki panzió üzemetetésben fog, nem elegendő csak kicsinosítani a szobákat, aztán pedig meghirdet a közösségi médiában vagy valamilyen szállásfoglaló portálon keresztül. Nem. Mielőtt meghirdethetnénk, számos dologra kell gondolni, például a szobák biztonságos zárhatóságára.

Hová rejtsük a pótkulcsot?

Ha van egy tartalék kulcsunk, akkor annak érdemes olyan helyet keresni, ami vész esetén hasznos lehet a számunkra. Legtöbben csak a kulcsszekrénybe tartják, mondván, ha elkeveredik a sajátunk, esetleg eltörik, akkor jó, ha van helyette másik.

Mit tehetünk, ha akad a zár?

Az egyik leggyakoribb zárprobléma az, ha akad a zár. Nem siklik bele olyan könnyen a kulcs, de ha mégis, akkor is csak feszegetések és rángatások árán lehet kinyitni az ajtót. Ezzel persze a kulcs beletörését kockáztatjuk, szóval érdemes időben cselekedni. Az első, amit megtehetünk, hogy ellenőrizzük a kulcsot.