Fő- és vezérkulcsos zárrendszer

vezerkulcsos-rendszerA fő- és vezérkulcsos zárrendszer elkészítése komolyabb előkészületet igényel, de a kivitelezése nem bonyolultabb, mint más zárrendszeré.

Fontos a zárbetétek, lakatok, szekrényzárak pontos méretének a kiválasztása.

Az ilyen rendszerek elkészítéséhez komolyabb szaktudás és felkészült műhely szükséges.

A tervezést, számolást, kivitelezést a Kulcskirály profi módon megoldja!

vezerkulcsos-rendszerekTöbbnyire a későbbiekben bővíthetőre tervezzük a rendszereinket, így ha még jön plusz  zárási pont, az nem lesz akadály, csak a kulcsokat és zárbetéteteket kell legyártanunk.

Minden zárbetétet és kulcsot egyenként gyártunk le, szervizbetétből és nyerskulcsból, így az ilyen rendszerekhez nem tudunk felhasználni kulcsot abból a csomagból, amit a gyártó a zárhoz csomagol.

A fő- és vezérkulcsos rendszert kizárólag másolásvédett kulcsokkal ellátott zárbetétekből javasoljuk, hiszen a jogosulatlan kulcshasználat komoly károkat tud okozni.

Nem javasolt továbbá, ezen kulcsok másoltatása sem, mert hamar elronthatják a zárbetétet a rossz minőségű, pontatlan kulcsmásolatok.

vezerkulcsos-zarrendszer-kesziteseA zárbetétben, a normál csapokon kívül, úgynevezett „töredék csapok, más néven kódcsapok” találhatóak. Ezek gyakran, mindössze 2 tized milliméter vastagok. Elég egy rossz másolat és máris tönkreteheti az egész rendszerünket!

A főkulcsos zárrendszer elkészítési része a kulcs vágási adatainak meghatározása, illetve a zárbetétben lévő csapok és töredék csapok számának, méretének és pozíciójának kiszámítása.

Minél több jogosultságot van megadva, a rendszer annál összetettebb, bonyolultabb. A jogosultságok száma bizonyos típusoknál véges, ezért a tervezéskor minden esetben ki kell kérni a szaküzlet véleményét, hogy melyik típusú zárból lehet a rendszert elkészíteni.

vezerkulcsos-zarrendszer-tervezese-kivitelezeseAz nem számít, hogy mennyi zárbetétet szeretnénk beleilleszteni, hiszen az korlátlan számú lehet. Természetesen lehetőség van itt is lakat, és szekrény zár illesztésre is.

Kulcselvesztés esetén, elegendő csak azokat a zárakat átkódolni, amelyeket az adott kulcs nyitott.

Nem szükséges újra megvenni a teljes rendszert. Csak új kulcsokat gyártunk, és átprogramozzuk a zárakat.

Milyen részei vannak a vérkulcsos zárrendszernek?

vezerkulcsos-zarrendszer-kulcskiralyVan egy főkulcs, amely minden zárat, minden szinten nyit a kulcs elfordításával, így kiiktatható a beléptető rendszer is, hiszen a kulcs felülbírálja a beléptető rendszert.

Van egy alkulcs, amely a meghatározott szinten/szinteken nyitja és zárja a zárakat.

Vannak továbbá az egyedi kulcsok, amik csak a hozzátartozó 1-1 ajtót képesek nyitni és zárni.

Természetesen ezeknek a kulcsoknak a száma szabadon meghatározható, a megrendelő igénye szerint. A lehető legrövidebb idő alatt elkészítjük a tökéletes főkulcsos rendszerét!

zarrendszer-hotelekbe-hostelekbe-villakba

Kérjen ajánlatot a legjobbtól, a Kulcsok Királyától, a Kulcskirálytól!

Több évtizedes tapasztalat, megbízható hely (nem webáruház!), egy tényleges, központi helyen lévő szaküzlet, ahol biztosítva van a maximális odafigyelés és a tapasztalatokban gazdag szaktudás!