A Kulcskirálybolt fő terméke a zárbetét. Méret és mennyiség tekintetében, az RB LOCXIS zárbetét az egyik legjobb választás a minőségi zárbetétek között. Azon felül, hogy eladunk egy zárbetétet a hozzá tartozó kulcsaival, többet is tudunk kínálni.

A Kulcskirály szolgáltatásai között van a kulcsmásolás, illetve egyedi igényekre tudjuk szabni a zárbetéteket.

Egyedi zárbetét szolgáltatásaink az RB LOCXIS zárbetét családból.

  • Izraeli bejárati ajtó esetében, a megfelelő fogaskerékkel felszereljük a LOCXIS zárbetétet.
  • Igény esetén, a belső oldalra forgató-gombot szerelünk, ami sok esetben nagyon praktikus. Ezt ajánljuk minden bejárati ajtóhoz, ahol nincsen üveg az ajtóban.
  • Hevederzárakhoz el tudjuk készíteni, a megfelelő méretben, a pontos fogaskereket.
  • A 3 darab RB LOCXIS másolásvédett kulcsot a kódkártya alapján sokszorosítjuk.

Ezen felül sok esetben van igény arra, hogy több zárbetétet cserélnek, és nem szeretnének feleslegesen sok kulcsot cipelni, ezért azonosra kódoljuk a zárbetétet.

Az azonos zárbetétetek feltétele, hogy mindegyik zárbetét ugyanabból a típusból kell, hogy elkészüljön. A zárbetét mérete azonban lehet eltérő!

Ezt a következő példával tudjuk szemléltetni, egy családi ház egyszerű zárjai esetében:

  • A kertkapuban lévő zárbetét a legtöbb esetben 30x30 méret.
  • A garázsajtóban lévő zárbetét vagy valamilyen félhengerzár, mivel belülről nem zárják, vagy itt is 30x30 méret szokott lenni.
  • A bejárati ajtó gyakran vastagabb, itt nagyon sokféle méret előfordulhat, legyen most egy átlagos, 40x50 zárbetét méret.
  • A kerti tároló gyakran lakattal van lezárva, ide is tudunk ugyanolyan kulcsos megoldást alkalmazni, mint a többi ajtóhoz. Nem szükséges a lakatnak sem a külön kulcs.

Ezeken felül lehet még gondolkozni esetleg a nyaraló kulcsait és zárjait is egységesíteni. Ezek a zárak mind egy kulccsal tudnak működni, nem kell állandóan hatalmas kulcs-csomót cipelni!

Mi lehet a hátránya, ha minden zár ugyanazzal a kulccsal működik?

Kulcselvesztés esetén, vagy ha ellopják a táskánkat, benne a címünkkel, akkor bizony gondban vagyunk, mert végig kell számolni mennyi zárat is nyitott ugyanaz a kulcs. Ilyenkor két lehetőségünk van, vagy zárat cserélünk mindenhol – hozzáteszem, ezt akkor is meg kell tenni, ha nem volt azonos zárás, hiszen, ha egy kulcsot hagyok el, vagy kulcs-csomót, amin több kulcs van, az teljesen mindegy. A zárcsere, ha volt egységesítve a zárbetét, ha nem volt, mindenképpen szükséges.

Szóval az egyik megoldás a zárcsere, a másik lehetőség a zárbetétek átkódolása egy új kulcsra. Ez azt jelenti, hogy el kell vinni minden zárbetétet, amit eddig a régi kulcs nyitott, és kérni, hogy programozzák át új kulcsra. Ebben az esetben már a régi kulcs nem nyitja a zárbetéteket, és megspóroltunk egy csomó pénzt, hiszen nem kellett vennünk új zárakat.

A Zár-Pláza Kft szaküzlete, a Kulcskirálybolt, rengeteg ilyen azonosra kódolást végez, és olykor igény merül fel arra is, hogy a zárbetéteket újra programozzuk.

Hogyan működik egy ilyen azonos zárbetét készítés?

Az RB LOCXIS zárbetéteket a Kulcskirályban gyorsan és gyári minőségben tudjuk programozni. Az ehhez szükséges gyári RB LOCXIS alkatrészekből dolgozunk, és csak gyári kulcsra készítjük el a zárbetéteket. Minden zárbetéthez 3 darab kulcs tartozik, és egy darab műanyag plasztik kódkártya. A kártyán található információk alapján tudjuk, hogy a kulcsoknak mi a pontos mérete, és mi alapján tudjuk a zárbetétet úgy összeszerelni, hogy azok működjenek ezekkel a kulcsokkal. Két darab zárbetét összekódolása, nagyságrendileg kb. 10-15 perc.

Mennyi kulcsot kapok, ha veszek három zárbetétet ugyanazzal a kulccsal? 

Gyakran kapjuk ezt a kérdést, hogy a három zárbetéthez van 9 db kulcs. Ez igaz, de három különböző kulcskötegről beszélünk, amik semmilyen formában nem egyeznek meg. Mivel a zárbetétet programozzuk a kulcshoz, így csak az egyik zárbetét kulcsait tudjuk használni, a másik kettőt nem, hiszen azokat a zárbetéteket szétszedjük, és az első számú zárbetéthez illesztjük. A fel nem használt, gyárilag a zárbetéthez tartozó kulcsokat nem adhatjuk oda. Ennek az a fő oka, hogy a kulcsok védettek, azok semmilyen formában nem kerülhetnek illetéktelen kezébe. Ez igán ritkán szokott gondot jelenteni.

Minden általunk azonosra kódolt RB LOCXIS zárbetétre ugyanannyi garanciát adunk, mint a gyár!

RB LOCXIS zárbetétek azonosra kódolása a Kulcskirályban!

06-1-312-2064 és 06-70-322-7328

főkulcs, főkulcsrendszer, főkulcsrendszer Budapest
főkulcs, főkulcsrendszer, főkulcsrendszer Budapest