főkulcs, főkulcsrendszer, főkulcsrendszer BudapestVan már egy meglévő főkulcsrendszerünk, azt szeretnénk bővíteni, ez lehetséges? Sokszor kapjuk ezt a kérdést.

Egy már meglévő zárrendszert abban az esetben lehet bővíteni vagy pótolni, ha ismert a cég, vagy személy, aki a használatban lévőt a múltban elkészíttette.

A nálunk megrendelt zárrendszerek archiválva vannak, több formában is. Elsődlegesen számítógépen tároljuk a rendszereket, de minden megvan papír formában is. Ha véletlenül adatvesztés lépne fel, akkor évek múlva is vissza kell tudnunk nézni mindent. Ezek nagyon fontos adatok.

A leggyakoribb eset, hogy elkezd fogyni a kulcs, és a másolásvédett kulcsokat pótolni kell. A kulcsokat be kell tudni azonosítani, ezért a legtöbbször az elkészítés folyamán a kulcsokat gravírozzuk, vagy feliratozzuk. Így könnyen azonosíthatóvá válik számunkra.

A zárbetétek pótlása sem okoz akadályt. A zárcilinder ugyanolyan módon van feliratozva, mint a kulcsok. A zárbetéten lévő sorszám szerepelhet matricán is, a lényeg a beazonosítás lehetősége.

A zárrendszer bővítése már összetettebb feladat. Az első megrendeléskor mindenképpen jelezni kell, hogy bővíthető legyen a rendszer, és inkább nagyobb ráhagyással kell azt megtervezni. A zárrendszer bővítése utólag lehet csak úgy megoldható, ha a régi zárbetéteket szétszedjük, a kulcsokat visszavesszük, és újra programozva mindent újragyártunk. Ez pedig nem költséghatékony módszer.

Lehet mindig tervezni több jogosultságot, és lehet mindig előre több ajtóval is kalkulálni. Sokkal jobb inkább öt ajtóval többet tervezni, mint egyel kevesebbet!

A megrendelő olykor úgy egyezik meg a gyártóval, hogy megkapja a rendszer tervezéséhez szükséges kódokat is, de ezek mindig elég hamar elvesznek. Pedig ha meglennének, könnyedén kiszámolható lenne egy kisebb bővítés.

A zárbetét kódjai és a kulcskódok ismerete nélkül nem lehet vezérkulcsos rendszert bővíteni.

Lehet viszont azonos zárlatú rendszert bővíteni. Ez azt jelenti, hogy minden zárat ugyanaz a kulcs működtet. Ilyenkor semmi más teendő nincs, mint ismerni az új zárbetét méretét, és tudni, hogy milyen kulccsal kell, hogy működjön a rendszer. Ha nincs is raktáron, nagyon rövid idő alatt beszerezzük, legyen szó akár Tesa TX 80-ról, vagy TK6L-ről. Természetesen bármilyen zárbetétet rövid határidővel beszerzünk!

Ha Önnek víz- és porálló lakatra lenne szüksége, akár árufuvarozáshoz, vagy a nyaraló lelakatolásához, és nem szeretne még több kulccsal gyarapodni, egy Mul-T-Lock vagy RB zárbetétből ez minden gond nélkül kivitelezhető.

Választékunk a legnagyobb Budapesten, legyen szó akár lakatról, akár zárbetétről, vagy csupán kulcsmásolásról!

Evva zárrendszer kulcsokat csak meglévő rendszerkártya és beazonosított kulcs meglétével tudunk rendelni.  Minden esetben kell az átvevő személy neve, mert a kulcsokat a megrendelő címére postázzuk!

Ugyanez a helyzet a BKS kulcsokkal is. A Janus kulcsokat, és a régi BKS zárrendszer kulcsait, csak kártya alapján tudunk rendelni!