Hogyan lehetséges, hogy egyetlen kulccsal több helyre is bejuthatunk?

főkulcs, főkulcsrendszer, főkulcsrendszer BudapestA Kulcskirálynak ez nem bonyolult kérdés. Vegyük például az autót, ahol teljesen megszokott, hogy egyetlen kulcs van. Ez nyitja az ajtókat, a csomagtartót, és beindítja a motort is. A zárak különbözőek, de a kulcs egy. A zárbetéteknél ez ugyanígy működik. Képzeljük el, hogy a kulcscsomónkon 2 db kulcs van. Az egyik a házunkban nyitja a kaput, a bejárati ajtót, a postaládát és a garázson lévő lakatot, de nyithat akár felsőzárat, hevederzárat is. A másik mondjuk a nyaralónk házát nyitja hasonló módon, azaz egy kulcs legalább 6-7 különböző helyre teszi lehetővé a bejutást. Ha szeretné egyszerűsíteni a kulcscsomóját, nem szeretné, ha még a kulcsok is húznák a zsebét, nyugodtan kérjen zárszaküzletünkben ajánlatot! Egyes ajtógyártó cégek bejárati ajtajában minimum 2 vagy 3 zárbetét is kialakításra kerül. Mi mindenképpen szoktuk javasolni, hogy ezekben az ajtókban cseréljen zárbetétet, és lehetőség szerint, a zárbetétek legyenek azonos kulccsal működőek.

Mi történik, ha elveszítjük a kulcsot?

Az illetéktelen behatolónak, betörőnek, adott esetben, minden zárat vagy az ajtót magát külön-külön kell felnyitnia, feltörnie, és nincs jelentősége annak, hogy a zárakat azonos kulcs nyitja vagy különböző kulcsok. A zárbetét biztonsági fokozata nem ettől függ. Az azonos zárlat tehát ugyanannyira biztonságos, mint a megszokott, hagyományos zár. A baj az, ha ismeretlen körülmények között vész el egy ilyen kulcs. Ekkor ajánlatos a zárrendszer elemeit lecserélni, bár ha belegondolunk, egy kulcs-csomó elvesztése esetén ugyan ez a helyzet.

Érdemes tudni, hogy az azonos zárlatú rendszer tetszés szerint bármikor bővíthető és pótolható újabb zárakkal, vagy akár lakattal is. Minőségi zárbetétek esetén, lehetőség van a zárak átprogramozására. Ez azt jelenti, hogy ha az üzletünkbe elhozzák a zárakat, az összes zárbetétet, amit a régi kulcs nyitott, rövid időn belül, új kulcsgarnitúrára kódoljuk át. Az új kulcsokhoz, tartozni fog új másolásvédő biztonsági kódkártya is. Ezt csak olyan záraknál érdemes elvégezni, melyek nem 20 vagy 30 éves zárbetétek, hanem fiatalabbak, és minőségileg felsőbb kategóriásak.

Ilyen zárbetét lehet egy RB, vagy Mul-T-Lock, esetleg Abus, stb. Üzletünk széles választékban kínál különböző zárbetéteket.

Hol érhető el ez a szolgáltatás, az azonos zárlatú rendszer?

A főkulcsos zárrendszereket a Kulcskirály zárszaküzletben tudja megrendelni! Gyors, rövid határidővel vállaljuk a zárrendszerek elkészítését! Minden esetben kérje eladóink segítségét! Megrendeléskor azonban mindenképpen szükséges a zárbetétek pontos mérete.