főkulcs, főkulcsrendszer, főkulcsrendszer BudapestNéhány gyakori kérdésre adunk választ ebben a blog bejegyzésünkben.

Milyen típusú zárbetétből tudnak zárrendszert készíteni?

A zárrendszer alapja a hengerzárbetét, de természetesen lakat és postaláda/szekrény zár is tervezhető, kivitelezhető. A lényeg, hogy olyan zárcsaládot (brand-et) válasszunk, aminek a termékei között széles a választék.

Mi elsősorban minőségi zárbetétekből készítjük a rendszereinket. Ilyen pl. az ABUS, a Mul-T-Lock, az RB, Elzett, Titan.

Melyik a biztonságosabb, a fúrt kulcs, vagy a fogazott kulcs?

Ezt a kérdést nagyon sokszor megkapjuk. A válasz egyszerű. Van fogazott kulcsos zárakból is nagyon magas biztonság fokozatú pl. Abus, Fab, Evva, stb. Illetve van fúrt kulcsosból is nagyon gyenge minőségű zár, ilyen pl. az Anbo, Sib, GMB, stb.

Csak a nagy zárgyártók kínálnak teljes védelmi zárrendszert. Érdemes olyan kulcsot választani, ami másolásvédett.

Zárrendszer szempontjából a fogazott kulcs nagyobb variációt tud biztosítani, kedvezőbb áron. Magasabb áron, viszont a pontfúrt kulcs nagyobb biztonságot jelent. Egy Mul-T-Lock interactive zárrendszer teljes biztonságot tud adni, lakatba és hevederzárba is tervezhető.

Méretválasztéka teljesen rugalmassá teszi, variációs számának köszönhetően, több száz zárat is tervezhetünk, tetszőleges jogosultságokkal. A lapján lévő furatok mellett használja a zár a kulcs oldalát is, még oldalcsapokkal is rendelkezik.

Mennyi idő elkészíteni egy zárrendszert?

A tervezés gyakran a leghosszabb idő, az, amíg kitalálják, hogy melyik ajtóhoz milyen jogosultságot adjunk. Ha készen van a zárlati terv, a gyártás kb. 30-50 db zárbetét esetén, 50-200 db kulccsal, nem több mint egy hét. A tervezést követően mindig pontos szállítási időt adunk meg.

Mennyivel drágább egy zárbetét, ami rendszerben van?

Nagyságrendileg kb. 20 %-kal drágább, mint egy sima zárbetét, de minden zárrendszer más és egyedi, így nem lehet általánosítani. Továbbá lényeges költség még a kulcsok mennyisége.