Kulcskirály üzletünkben mind a cégeket, vállalkozásokat, mind a lakosság igényeit próbáljuk a legjobb tudásunk szerint és a legrövidebb idő alatt kielégíteni. A szolgáltatások esetében a lakosság, illetve az egyedi megrendelők elsődleges szempontja legtöbbször az ár.

Természetesen a nagy számú, bonyolult főkulcs-rendszereket elsősorban nem a lakosság számára tervezzük, készítjük el. Ezek vállalatok, szállodák, irodaházak ajtórendszereit nyitják, zárják, a megfelelő jogosultságokkal, és a hozzájuk tartozó kulcsokkal.

Magánszemélyek elsősorban azonos zárlatú rendszereket készíttetnek velünk, illetve kisebb főkulcsrendszereket. Kicsit részletezzük, hogy pontosan mik is ezek, hátha valakinek kedve és igénye támadna. Nálunk a Kulcskirályban megtehetik, mi pedig az igények szerint elkésztjük azt.

Elsőként beszéljünk az azonos zárlat készítéséről. Ezt olyan esetben szokták kérni, amikor egy kulccsal szeretnének működtetni több ajtót. Ilyenkor azonos zárlatúvá alakítjuk a zárbetéteket, majd ahhoz annyi kulcsot készítünk el, amennyire szüksége van az ügyfélnek. Családi házaknál praktikus lehet, mert nem kell állandóan a megfelelő kulcsokat keresgélni, hiszen egy kulccsal lehet nyitni-zárni pl. a bejárati ajtót, a kertkaput, a kerti tárolót, a garázs ajtót, vagy a hátsó bejáratot.

Ilyenkor sokszor rákérdeznek arra, hogy biztonsági szempontból van-e jelentősége ennek, illetve, úgy érezzük sokan tartanak attól, ha mindent egy kulcs nyit, akkor az nem biztonságos. Ez azonban nem így van. Elmondjuk, hogy miért. Gondolom, ilyenkor a betörő fejével próbálnak gondolkodni, ezért is merül fel ez a kérdés. A betörő nem tudja, hogy mindent egy kulcs nyit. De ennek nincs is jelentősége, mert ahány zár van az adott ajtón, ahová ő be szeretne jutni, annyit kell kinyitnia. Ha két zár van az ajtón, attól, hogy egy kulcs működteti őket, még ugyanúgy mindkettőt ki kell nyitnia. Az azonos zárlatú kulcsok csak az Önök dolgát könnyítik meg, a betörőét nem. Emiatt nem kell aggódniuk, fáradjanak be az üzletünkbe, és mi elkészítjük az azonos zárlatú zárbetéteket a kiválasztott minőségben. A zárbetétek pontos méreteit azonban nekünk is tudnunk kell ehhez.

A másik dolog, amit szoktak tőlünk rendelni magánszemélyek is, a vezérkulcsos rendszer, azaz a főkulcsrendszer. Ilyenkor azonban nem kell valami nagy dologra gondolni, elég egy családi ház is, ahol több szoba van, esetleg otthoni iroda, és nem feltétlenül fontos, hogy mindegyik családtag vagy rokon mindenhová bejusson. Ilyenkor ki tudjuk választani, hogy melyik kulcs, pontosan mit nyisson, és mi ez alapján készítjük el a zárrendszert. Pl. a családfő kulcsa minden ajtót nyit. A takarítónő kulcsa már nem nyitja az irodát, a kertészé meg nem nyitja a lakásajtót, stb.

Az ilyen rendszereknél szintén érdemes már jó minőségű zárbetéteket alkalmazni, ebben tudunk segíteni az üzletben, vagy akár telefonon is. Szintén tudnunk kell a zárak pontos méretét, és egy táblázat segítségével alakítjuk ki az igényeket, amikor megtervezzük, hogy mely kulcsok mit fognak nyitni és kihez tartoznak majd.

Amennyiben Ön is kedvet kapott, hogy külön zárrendszer működjön otthonában, vagy csak az ajtó/kapukulcsait szeretné azonos zárlatúvá tenni, szeretettel várjuk az üzletünkben!

Ne feledje, a Kulcskirályból csak egy van, a Nyugatinál! Kulcskirály – Bajcsy-Zsilinszky út 63.

főkulcs, főkulcsrendszer, főkulcsrendszer Budapest