vezerkulcsos-zarrendszerek-kesziteseMi is az a vezérkulcs-rendszer pontosan?

Egy olyan kényelmi megoldás, mely ellenőrzés nélkül belépési jogosultságot ad az adott személy(ek)nek.

Biztonság és kényelem, ez a vezérkulcs lényege.

A Kulcskirály zárszaküzlet évtizedek óta készít kisebb-nagyobb vezérkulcsos zárrendszereket.

Ezek a rendszerek kivitelezhetők zárbetétekben, lakatokban, postaládazárakban. A vezérkulcsos zárrendszert megrendelőink igényei alapján készítjük el, testreszabottan. Elsősorban olyan cégeknek, irodaházaknak, társasházaknak ajánljuk, ahol nagy mennyiségű kulcs van folyamatosan igénybe véve. A feleslegesen sok kulcs csak megbonyolítja az ott dolgozók életét, esetleg különböző visszaélésekre is okot adhat.

A személyek, vagy csoportok (munkatársak, vendégek) belépési jogosultságát a megrendelő részére egy helyszíni, alapos felmérés után elkészítjük. A költséghatékony megoldásoktól, a legmagasabb védelmi funkciókig, minden típusú zárbetétből el tudjuk készíteni a zárrendszert!

zarrendszerek-kivitelezese-kulcskiralyEgy fő- és vezérkulcsos zárrendszer komoly felmérést, tervezést, egyeztetést igényel.

A fő szempont általában a biztonság és a hatékonyság. A biztonságot a másolásvédett kulcsok adják alapvetően, ez által lehet biztosítani azt, hogy minden zárnak van gazdája, így kulcselvesztés esetén, felelősségre lehet vonni azt, aki jogosult volt abba a helységbe bemenni.

Egy jó vezérkulcsos rendszer hosszútávon költséghatékony, hiszen nem kell folyamatosan kulcsokat kutatni, ott mindenkinek megvan a saját kulcsa, és vigyázva is lesz rá.

Példaként említenénk, hogy a magyarországi ELMÜ hálózat pár évvel ezelőtt elkezdte a transzformátor állomásokon lecserélni a lakatokat Abloy Qlick lakatokra. Ezek elektromechanikus lakatok, így a kulcsokban lévő elektronikával ellenőrizhető mindegyik állomás.  Ez azt jelenti, hogy egy riportnál, a kulcs kiolvasásakor visszaellenőrizhető, hogy ki, mikor és hol próbálta kinyitni a lakatot. Nemcsak a kulcselvesztések szűntek meg, de a transzformátor állomásokat sem rabolták ki azóta. Így az ELMÜ, bár nagyon sok pénzt fizetett ki a lakatokért, de hosszútávon, kb. 5-10 év alatt, mégis jól járt, mert a károk megszűntek, így a beruházás megérte az árát.

A Kulcskirály üzletben szintén van lehetőség, akár mechanikus zárbetétből zárrendszert rendelni, vagy akár mechatronikus lakatokat. A kettőt lehet kombinálni is.

Zárrendszert Budapesten, jó áron, a Kulcskirályban! Rövid határidővel, minőségi zárakból, több mint 20 márkából!