zarrendszer-matrix-tablazatA képen jól látszik egy klasszikus zárrendszer megtervezése.

Semmi különleges dolgot nem tartalmaz, ez egy normál családi ház, vagy nyaraló főkulcsos rendszere lehet.

Kicsit segítünk a magyarázatában.

fokulcsrendszer-tervezesA felső vízszintes sorban a kulcsokat látjuk, ezeket kell előre a megrendelőnek kitalálnia, hogy melyik kulcsot kinek szeretné adni, továbbá, hogy az a kulcs melyik zárat nyissa. – Ez nem bonyolult, gyakorlatilag bármilyen hengerzárbetéttel működő ajtózárat a rendszerbe lehet illeszteni. Ami plusz lehet, az egy elektromos kapcsoló, vagy postaláda zár, esetleg egy lakat.

Megadható továbbá a kulcsok darabszáma, ami a sorszám alatt található. Érdemes csak annyi kulccsal tervezni a rendszert, amennyivel ténylegesen használni szeretnék, mert egyrészt, ezek a kulcsok elég drágák, másrészt, bármikor utánrendelhetők. A kulcs elnevezése után szoktunk kérni egy rövid karaktert, amit a kulcs fejébe gravírozunk, így könnyű lesz majd őket beazonosítani.

fokulcsrendszer-kialakitasA függőleges első sorba kell az ajtókban lévő zárbetéteket megadni, az ajtó vagy helyiség elnevezésével.  Ezt egymás alá írjuk, míg minden olyan zárat be nem írtunk, amit szeretnénk egyszerűsíteni.

Itt is jön egy sorszám, majd zárbetét mérete. Ez nagyon fontos, hogy jól legyen megadva, mert később már csak bonyolultan lehet módosítani a méretet.

Ezután jön a zárbetét darabszáma. Ajtónként, vagy helyiségenként mennyi egyforma méretű zárbetét van, ez nagyon fontos!

Ez után már csak egy egyszerű feladat van hátra, a megfelelő helyre kell rakni az X –et, és ahol a jelölés van, azt a helyiséget fogja a kulcs nyitni.

Amennyiben, ha bármilyen kérdése van, keressen bennünket e-mail elérhetőségünkön:

zarplaza@zarplaza.hu